Formule 1

Leclerc pakt pole in Baku, Verstappen P6 + Uitslag

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 13:21

Charles Leclerc heeft pole position gepakt voor de Grand Prix van Azerbeidzjian na een sensationele kwalificatiesessie. Oscar Piastri en Carlos Sainz endigden respectievelijk als tweede en derde. Sergio Perez en George Russell complementeerden de top vijf. Max Verstappen besloot de kwalificatie als zesde Lando Norris vond zijn waterloo in Q1.



Q1 bleek een tumultueuze sessie met mogelijk grote gevolgen voor het wereldkampioenschap. Lando Norris eindigde namelijk als zeventiende en lag er dus al uit na afloop van het eerste deel. Dubbele gele vlaggen gooiden voor hem roet in het eten. Het was sowieso een lastige sessie, wegens de snel veranderende baanomstandigheden. Leclerc was lijstaanvoerder in het eerste deel, Verstappen noteerde de vierde tijd: afvallers: Ricciardo, Norris, Bottas, Zhou en Ocon.

Q2 kende een normaler verloop, maar richting het einde van de sessie werd het toch weer chaotisch. Vooral Franco Colapinto maakte indruk door zich bij de beste tien te voegen. Verstappen noteerde de snelste tijd in het tweede kwalificatiedeel. Afvallers:
Bearman, Gasly, Tsunoda, Hulkenberg, Stroll.

In Q3 greep Ferrari op overtuigende wijze de macht Charles Leclerc snelde naar pole, vlak voor Oscar Piastri en Carlos Sainz. Verstappen strandde op P5, hij was niet in staat een foutloze ronde neer te zetten. Perez heeft zijn Red Bull-bolide op de vierde startplaats geparkeerd.

null

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS