Dakar

Leider bij de trucks Ales Loprais uit Dakar Rally na dodelijk ongeval

Uitgegeven door Bart • 11 januari 2023 10:01

Ales Loprais is woensdag niet meer van start gegaan voor de tiende etappe van de Dakar Rally. De Tsjechische klassementsleider bij de trucks kreeg dinsdagavond na de negende etappe te horen dat hij een fan had aangereden en dat de 69-jarige Italiaan later op de dag is overleden. Op het moment van de aanrijding hebben Loprais en zijn crew niks gemerkt.

Ales Loprais


De Italiaanse fan stond achter een duin te kijken op het moment dat hij wordt geraakt door de Tatra van Loprais. De man kon wel overeind komen, maar is later op weg naar het ziekenhuis door een hartaanval overleden. In een reactie zegt Loprais dat hij de aanrijding zelf niet gemerkt heeft.

"Na de negende etappe hebben de stewards ons het trieste nieuws verteld. We lagen al in bed, maar ze hebben me de beelden laten zien. We hebben een man geraakt die ons wilde fotograferen terwijl hij in de duinen stond. Hij was gewond, werd na een uur of 2 à 3 onwel en heeft op weg naar het ziekenhuis een hartaanval gehad. Het heeft een mensenleven gekost en het was mijn fout omdat ik reed. We hebben zelf niks gemerkt. Onboard beelden laten zien dat dat zo was, maar dat doet niets af aan het feit dat de man is overleden. Ik wil graag mijn oprechte medeleven betuigen aan zijn familie en vrienden. Het spijt me enorm dat dit is gebeurd. Dit zal ik de rest van mijn leven met me meedragen."

Door het terugtrekken van Loprais gaat Janus van Kasteren nu aan de leiding bij de trucks. Bekijk in onderstaande video de reactie van Loprais en de beelden van het ongeval.




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS