Formule 1

Lewis Hamilton begint GP Azerbeidzjan vanuit pits; Mercedes wisselt motor

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2024 08:57

Lewis Hamilton zal de Grand Prix van Azerbeidzjan beginnen vanuit de pitstraat. Het team van Mercedes heeft besloten zijn motor te wisselen. De Brit kwalificeerde zich zaterdag als zevende, maar zal nu dus vanuit het achterveld terug moeten vechten.



Hamilton is overigens niet de enige bij wie een nieuwe motor is gestoken. Voor Esteban Ocon geldt hetzelfde, ook hij start vanuit de pits. Tot nog toe verloopt dit weekend rampzalig voor Alpine, Ocon veroorzaakte in VT3 namelijk ook al een rode vlag met een motorprobleem. Bovendien werd Gasly gister geschrapt uit de kwalificatie-uitslag omdat de motor niet aan de reglementen voldeed.



De motorwissel van Hamilton betekent dat Alonso opschuift naar P7, en dat Franco Colapinto in zijn tweede Formule 1-race vanaf de tweede startrij begint. Het klapstuk van het weekend in Azerbeidzjan gaat vanmiddag om 13:00 uur Nederlandse tijd van start. Charles Leclerc begint vanaf pole, met Piastri en Sainz achter hem. Max Verstappen beoogt eerherstel; hij start vanaf P5.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS