Formule 1

Lewis Hamilton blijft betrokken bij Mercedes ondanks aanstaande Ferrari-overstap

Lewis Hamilton zit niet 'duimen te draaien' in zijn laatste maanden bij Mercedes, ook al is hij minder betrokken bij de ontwikkeling voor 2025.



Teamgenoot George Russell legde uit: "Het feit is dat geen enkele coureur de auto ontwerpt of een aerodynamicus is die de globale autoprestaties substantieel beïnvloedt. Onze belangrijkste taak is feedback geven."

Russell gelooft niet dat er iets specifiek verandert aan Hamiltons dagelijkse routine bij het team: "Qua feedback die we beiden geven, zal er niets echt veranderen. Het team is altijd extreem transparant geweest naar ons toe."

Damon Hill suggereerde recent dat het proces om Hamilton buiten de plannen te houden moet zijn begonnen: "Hij moet worden uitgesloten van gesprekken over wat er volgend jaar komt. Ze willen geen inzichten tonen die hij naar Ferrari zou kunnen meenemen."

Hill betwijfelt echter of Hamilton veel bruikbare informatie kan meenemen: "Je weet in het algemeen waar het team mee bezig is. Maar laten we eerlijk zijn, dat is echt diepgaande wetenschap. Als coureur kun je waarschijnlijk nooit weten wat er onder de motorkap gebeurt!"