Formule 1

Lewis Hamilton gewaarschuwd voor 'gevaarlijk spel' na afscheid van Bono

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 oktober 2024 06:00

Lewis Hamilton is gewaarschuwd dat het een 'gevaarlijk spel' zou zijn geweest om zijn team mee te nemen naar Ferrari, volgens voormalig F1-engineer Rob Smedley.

Lewis Hamilton en Peter Bonington bij Mercedes Grand Prix


Na speculatie dat Hamiltons langdurige race-engineer Peter 'Bono' Bonnington hem zou volgen naar Ferrari, is bevestigd dat Bono bij Mercedes blijft. Smedley stelt dat dit de juiste beslissing is:

"Ik denk dat het een gevaarlijk spel is om de coureur te volgen. Als de coureur uit de gratie valt of besluit dat het na een jaar niets voor hem is, kan hij zijn entourage niet meenemen."

Hamilton zelf zei eerder: "Ik ben zo blij voor Bono. Ik wilde uiteindelijk alleen maar dat hij deed wat het beste voor hem was."

Smedley gelooft dat Ferrari Hamilton zal omarmen: "Als je daar komt met zo'n reputatie als Lewis, zal het team zich om hem heen scharen. Lewis moet ook zijn deel doen door de cultuur van het team te omarmen."

"Het team zal nu het gevoel hebben dat ze hun spel met nog eens een of twee procent kunnen verhogen omdat ze dat vertrouwen zullen voelen", concludeerde Smedley over de impact die Hamilton's komst op Ferrari kan hebben.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS