Formule 1

Lewis Hamilton had er meer van verwacht: "We leken zo sterk"

Uitgegeven door Bart • 3 september 2024 06:02

Lewis Hamilton kon weinig uitrichten in de strijd met McLaren en Ferrari en de Brit restte niet meer dan een vijfde positie. Wel hield hij de tegenvallende Red Bulls makkelijk achter zich. De Mercedes-coureur had niet verwacht dat McLaren en Ferrari zoveel sneller zouden zijn. In de trainingen en in de kwalificatie was het gat tussen de teams lang niet zo groot.

Lewis Hamilton


"In de race hadden we de snelheid niet om meer te bereiken", zegt Hamilton over zijn team Mercedes. "De McLarens en de Ferrari's waren erg sterk. Ik kon bijblijven bij Sainz, maar we konden geen langere stint doen en daardoor ook geen éénstopper zoals hij. Als we voor hem waren gestart, was het misschien wel mogelijk geweest. Uiteindelijk hebben we een betere balans nodig om meer voor elkaar te krijgen."

"Het is jammer dat het weekend zo gelopen is, want we leken zo sterk. We zagen er heel goed uit tijdens de trainingen en de kwalificatie, maar dat kwam er in de race niet uit. Het veld zit zo dicht bij elkaar en wordt fascinerend om te zien wat er de komende races gaat gebeuren. We blijven hard werken en hopelijk komen we in Baku beter voor de dag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS