Formule 1

Lewis Hamilton onthult: 'Ik genoot niet van wereldtitel in 2014'

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2024 19:02

Lewis Hamilton maakte in 2013 een veelbesproken transfer. Hij verliet het Formule 1-team van McLaren om aan de slag te gaan bij Mercedes. De move zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen, aangezien McLaren destijds de dienst uitmaakte in de koningsklasse van de autosport. In de Performance People-podcast vertelt de zevenvoudig wereldkampioen over de beweegredenen achter die transfer, en onthult hij dat hij niet echt genoot na de winst van zijn eerste wereldtitel.



Hoewel de transfer naar Mercedes een groot succes is gebleken voor Hamilton, hij won zes wereldtitels in dienst van de Zilverpijlen, heerste er toch veel twijfel over zijn overstap. “Alle fans en analisten zeiden: ‘Ja, zijn carrière is voorbij’, maar ik had vertrouwen in het team en maakte de keuze op basis van mijn onderbuikgevoel. Mercedes was op dat moment misschien het vijfde of zesde beste team, maar voor mij voelde het goed, ongeacht de mening van anderen.”

Hamiltons vertrouwen betaalde zich snel uit: in 2014 won hij de wereldtitel met Mercedes. Toch heeft de Brit geen enorm euforische gevoelens overgehouden aan die triomftocht, wegens het gebrek aan tegenstand. “Het voelde fijn, uiteraard. Maar het was niet het meest competitieve jaar en racete vooral tegen mijn teamgenoot. Idealiter vecht je het liefst tegen meerdere teams”, verklaart Hamilton.

De echte opluchting kwam pas in 2015, na zijn tweede wereldtitel. “In 2014 genoot ik er niet echt van. Maar een jaar later kwam de bevrijding pas echt en dacht ik: ‘Ik heb daadwerkelijk de juiste keuze gemaakt, het betaalt zich uit en ik heb iedereen het ongelijk bewezen’. Die tweede titel betekende meer voor mij”, aldus Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS