Formule 1

Lewis Hamilton onthult 'angstaanjagende' ontmoeting met Toto Wolff over Ferrari-overstap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 oktober 2024 05:45

Lewis Hamilton heeft toegegeven dat het 'angstaanjagend' was om Toto Wolff te vertellen over zijn beslissing om Mercedes te verlaten voor Ferrari in 2025.

Lewis Hamilton is bezig aan zijn laatste maanden als Mercedes-coureur


Hamilton vertelde The Times: "Het was een achtbaan van emoties vanaf het moment dat ik het contract tekende. Dat mijn baas vertellen, dat was angstaanjagend."

De zevenvoudig wereldkampioen onthulde ook dat hij als kind al droomde van racen voor Ferrari: "Ik herinner me als kind naar Michael Schumacher te kijken. Elke coureur kijkt naar die auto en denkt: 'Hoe zou het zijn om in die rode cockpit te zitten?'"

Hamilton erkende dat het emotioneel was toen zijn vervanger bij Mercedes, Andrea Kimi Antonelli, werd aangekondigd: "Het was behoorlijk surrealistisch om officieel bevestigd te zien dat mijn stoeltje, waar ik zo lang aan vasthield, wordt overgenomen."

Over zijn laatste seizoen bij Mercedes zei Hamilton: "Het zal zwaar worden, maar mijn focus ligt op het leveren van het beste werk voor het team en op een hoogtepunt te eindigen."

Hamiltons overstap naar Ferrari markeert het einde van een zeer succesvolle samenwerking met Mercedes, waarbij hij zes van zijn zeven wereldtitels in de hoogste klasse van de autosport behaalde.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS