Formule 1

Lewis Hamilton's mega $446 miljoen Ferrari-deal met uitgebreid zakelijk imperium beloofd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 februari 2024 06:02

Lewis Hamilton zou naar verluidt naar Ferrari zijn gelokt door een deal ter waarde van een verbijsterende $446 miljoen die ver uitstijgt boven zijn Formule 1-rijtaken bij de Scuderia.

Lewis Hamilton F1


Het leek erop dat Hamiltons toekomst bij Mercedes veilig was nadat hij in 2023 een meerjarige contractverlenging had ondertekend, die liep tot het einde van 2025 en gezien werd als zijn laatste Formule 1-contract.

Dit alles werd echter van tafel geveegd nadat het nieuws naar buiten was gekomen dat Hamilton een clausule activeerde die de droomverhuizing naar Ferrari in 2025 mogelijk maakte.

De Franse publicatie Sportune heeft vermeende details vrijgegeven over de financiële pakketten die Ferrari aan Hamilton voorlegde. Het zette grote middelen in om de deal te bezegelen.

Er wordt gemeld dat Hamilton aanvankelijk een tweejarige deal ter waarde van net iets meer dan $50 miljoen per seizoen afsloeg. Ferrari-voorzitter John Elkann leidde de onderhandelingen, opnieuw aangewakkerd door Ferrari die Hamiltons wens voor investeringen in zijn Mission 44-organisatie inwilligde, terwijl er ook andere voordelen zijn kant op kwamen.

De voorwaarden die door Hamilton zijn overeengekomen, omvatten naar verluidt een salarispakket van net iets meer dan $87 miljoen voor 2025, met de optie om te verlengen voor 2026, waarvan een kwart naar de financiering van Mission 44 gaat, terwijl Elkann heeft aangeboden om een gezamenlijk investeringsfonds te creëren via Ferrari's moedermerk Exor, ter waarde van meer dan $272 miljoen, waar Hamilton zou dienen als de ambassadeur voor zijn portfolio.

Het bestuur van Mercedes had naar verluidt Hamilton's voorstel om tot 2035 als ambassadeur te dienen, afgewezen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS