Formule 1

Lewis Hamilton waarschuwt voor Max Verstappen ondanks 1-2 van Mercedes: "Onze longruns niet in de buurt van Red Bull"

Terwijl Mercedes zichzelf verbaasde met een een-twee-klassering in de tweede trainingssessie van de Grand Prix van Bahrein, waarschuwde Lewis Hamilton dat hun racetempo 'bij lange na niet zo hoog ligt' als dat van Red Bull.



Regerend drievoudig wereldkampioen Max Verstappen en zijn Red Bull-team gaan 2024 in als grote favorieten voor nog een dubbele titelzege, maar de eerste dag van de 2024-actie op het circuit zorgde voor de geringste twijfel over het tempo. Een groot deel van de F1-paddock gelooft dat Red Bull dit heeft.

Toen de schijnwerpers aangingen voor VT2, waardoor de omstandigheden overeenkwamen met wat we tijdens de kwalificatie en de race te zien zullen krijgen, schitterde Mercedes het meest. Hamilton leidde een een-tweetje, met een paar tienden voorsprong op teamgenoot George Russell, terwijl Verstappen genoegen moest nemen met P6, iets minder dan een halve seconde achter Hamilton.

"In VT1, we werden verrast, het waaide heel erg, dus het was echt een moeilijke sessie", vertelde Hamilton aan Sky F1. "De baan was zo anders vergeleken met vorige week."

"Het voelde goed aan, maar we wisten niet echt waar we stonden met de C2-band en in deze sessie hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd. Het is een schok om te zien waar we nu staan, maar we moeten niet op de zaken vooruit lopen. We moeten ons hoofd erbij houden en blijven werken aan de afstelling om te proberen er meer uit te halen. Ons long-run-tempo komt niet in de buurt van dat van de Red Bulls, dus daar moeten we nog aan werken."