Formule 1

Lewis Hamiltons kwalificatiedip: wisseling van de wacht bij Mercedes?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 augustus 2024 06:02

David Coulthard suggereert dat Lewis Hamiltons kwalificatie-achterstand op George Russell dit seizoen een teken kan zijn van verandering bij Mercedes.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Coulthard erkent dat zijn mening controversieel is, maar ziet Russells snelheid over één ronde als een mogelijke reden voor Hamiltons geplande overstap naar Ferrari.

Channel 4 meldt dat Hamilton dit seizoen een 11-4 achterstand heeft op Russell in kwalificaties. Coulthard vergelijkt de situatie met voetbal: "Ik denk dat het is als een voetballer die een meter verliest bij voetbal, ze zijn nog steeds erg nuttig voor het team, ze zijn niet meer zo nuttig als vroeger."

Ondanks de kwalificatie-achterstand staat Hamilton wel 32 punten voor op Russell in het kampioenschap. Coulthard ziet de huidige situatie als een natuurlijke overgang: "Misschien is het wel de natuurlijke overgang voor Lewis om naar Ferrari te gaan, op zoek naar nieuwe weiden, voor Mercedes om Antonelli binnen te halen en te kijken of hij het slimme jonge ding is dat George gaat pushen."

Coulthard benadrukt dat Hamilton nog steeds succesvol kan zijn: "Lewis heeft nog steeds een briljant succes in het verschiet, daar ben ik zeker van."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS