Formule 1

Lewis Hamilton baalt van dominantie Max Verstappen: "Zou willen dat de auto's meer gelijk waren"

Uitgegeven door Bart • 27 september 2022 10:21

Lewis Hamilton heeft jarenlang de meest dominante auto in de Formule 1 gehad, maar nu hij op het tweede plan is beland klaagt de Brit over de verschillen in de top van het veld. De Mercedes-coureur zegt nu dat hij liever ziet dat alle auto's dicht op elkaar zouden zitten, zodat de coureur meer het verschil kan maken.

Lewis Hamilton


"De les die we hiervan leren is dat je je moet focussen op wat je zelf kunt controleren", aldus Hamilton in een interview met Racer Magazine. "We maken ons altijd zorgen om dingen die buiten onze macht liggen, maar dat zouden we niet moeten doen."

"Ik kijk ook naar andere sporten en dan zie je dat het puur draait om kwaliteiten. De sporter maakt vaak het verschil. In de Formule 1 draait het om kwaliteiten van zo veel verschillende mensen die samen moeten vallen. De communicatie, de hoeveelheid werk, alle processen en de richting waar je heen wilt. Het lijkt op roeien met Toto als stuurman en dat wij als coureurs één roeispaan vasthebben om het in de juiste richting te sturen."

Hamilton omschrijft de achterstand op Max Verstappen als zwaar. "Als iedere dag makkelijk zou zijn, heb je geen uitdagingen meer. Ik hou van deze uitdaging. Iedereen binnen het team weet dat we het dit jaar niet geweldig hebben gedaan, maar dat betekent niet dat we dat in de toekomst niet zouden kunnen. We hebben in het verleden al laten zien hoe het moet."

"Of het pijn doet?", herhaalt Hamilton de vraag. "Dat zou ik niet willen zeggen. Maar we willen graag in de strijd om de kop meedoen. Ik zou willen dat we er veel dichterbij zouden zitten. Het zou allemaal maar een paar tienden uit elkaar moeten zitten, maar zo werkt het helaas niet in onze sport."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS