Formule 1

Lewis Hamilton denkt nog lang niet aan stoppen: "Ik ga nog zeker drie jaar door"

Uitgegeven door Bart • 31 juli 2020 08:18 • Print artikel

Lewis Hamilton jaagt dit jaar op evenaring van het record aantal van zeven wereldtitels van Michael Schumacher. Wie denkt dat de 35-jarige Brit daar genoegen mee neemt en vervolgens de sport vaarwel zegt, komt bedrogen uit. De Mercedes-coureur zei op de donderdag in Silverstone nog zeker meerdere jaren door te willen gaan. Bovendien heeft de lange gedwongen pauze vanwege het coronavirus hem extra energie gegeven.

Lewis Hamilton


"Natuurlijk krijg je nooit de garantie, maar ik wil nog lang in de Formule 1 blijven", zei Hamilton tijdens het persmoment. "Dat is mijn doel. Hoe lang ik nog door ga, weet ik niet. De lockdown vanwege het coronavirus was in veel opzichten negatief, maar er zat ook een positieve kant aan. Ik heb veel nieuwe dingen kunnen doen en daar veel energie van gekregen."

"Uiteindelijk wil ik wel op een bepaald niveau blijven presteren", vervolgt Hamilton. "Natuurlijk wil je het liefst voor altijd in de top meestrijden, maar er komt een punt dat het fysiek en mentaal minder gaat. Maar dat moment zie ik niet snel komen. Zeker niet in de komende twee a drie jaar. Bovendien komt er voorlopig nog geen coureur van mijn achtergrond aan en daarom ga ik nog wel een tijdje door."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS