Formule 1

Lewis Hamilton furieus op Bernie Ecclestone: "Dit laat precies zien wat er fout zit"

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2020 09:03 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft gereageerd op de racisme-uitspraken van Bernie Ecclestone en noemt zijn 89-jarige landgenoot 'onwetend en ongeschoold'. Ecclestone zei in een interview met CNN onder meer dat donkere mensen vaker racistisch zijn dan blanke mensen. "Dit laat precies zien wat er fout zit", zo reageerde Hamilton in een statement op Instagram.

Lewis Hamilton


"Bernie maakt geen onderdeel meer uit van onze sport en is van een andere generatie, maar dit laat precies zien wat er fout zit", aldus Hamilton. "Deze onwetende en ongeschoolde opmerkingen laten zien hoe ver we moeten gaan om gelijkheid te creëren."

"Als iemand decennia lang een sport gerund heeft en totaal geen waarde hecht aan de problemen waar zwarte mensen dagelijks mee te maken krijgen, hoe kunnen we dan verwachten dat de mensen die onder hem werkten dat wel begrijpen? Het begint bij de top."

Hamilton was zondag aanwezig bij een Black Lives Matter demonstratie in het centrum van Londen. "Ik zal niet stoppen totdat er gelijke kansen voor iedereen zijn. Ik zal mijn stem blijven laten horen voor degenen die dat niet kunnen. En hoop zo mensen van andere afkomst een kans te geven in onze sport."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS