Formule 1

Lewis Hamilton hoopt op race in Afrika: "F1 moet iets voor de gemeenschap achterlaten"

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2020 14:30 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft de wens uitgesproken voor een Formule 1-race in Afrika. De zesvoudig wereldkampioen van Mercedes vindt dat de sport de mensen over de hele wereld boven geld moet prefereren. De laatste race in Afrika dateert uit 1993 in Zuid-Afrika op het circuit van Kyalami. In totaal zijn er 23 races op het continent gehouden.

GP Zuid Afrika


In een video van Mercedes-sponsor Petronas krijgt Hamilton de vraag 'op welke locatie hij een nieuwe Formule 1-race zou willen houden'. "Makkelijk, in Afrika. Het is enorm belangrijk om terug naar Afrika te gaan. Op dit moment gaat de Formule 1 naar landen en laat nauwelijks iets voor de mensen achter."

"De Formule 1 moet veranderen in een sport die naar plaatsen gaat en daar iets voor de gemeenschap achterlaat", vervolgt Hamilton. "De sport kan de mensen helpen. Met een F1-race in Afrika kan het werelddeel weer in de spotlights komen staan en kan aandacht besteed worden aan alle mooie plekken die het continent rijk is."

"Het moet niet alleen over geld gaan, maar juist om de mensen. Zakelijk gezien is dat niet altijd het geval en daar maak ik mezelf hard voor."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS