Formule 1

Lewis Hamilton legt specifiek uit waarom hij problemen had met de tracklimits

Uitgegeven door Bart • 3 juli 2023 12:44

De Grand Prix van Oostenrijk werd niet de race van Lewis Hamilton. Door de achtste plaats nam de zevenvoudig wereldkampioen nog vier WK-punten mee, maar het was een race om snel te vergeten. Vroeg in de race liep de Brit al een tijdstraf af voor het meermaals overtreden van de track limits en na de race kwam er nog een tijdstraf bij voor hetzelfde vergrijp.

George Russell


"Dit was niet onze beste dag", zei Hamilton met een understatement. "We hadden niet verwacht dat we zo langzaam zouden zijn. Onze performance kwam als een verrassing. We hebben er nu nog geen antwoord op, maar dit circuit heeft aangetoond op welke gebieden we ons moeten verbeteren en de focus op moeten leggen."

Hamilton legt uit waar het probleem zat. "We hadden geen sterke achterkant dit weekend en daarom reden we met weinig voorvleugel om de balans te behouden. In bepaalde bochten had ik het echt moeilijk, zeker in bocht 10. Daar begon ik te glijden en ik kon er weinig aan doen. Daarom had ik zo'n moeite met de track limits. Bij beide stops hebben we er wat voorvleugel bijgezet en toen kwam de auto een beetje tot leven, maar het was nog steeds een uitdaging."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS