Formule 1

Lewis Hamilton pakt ook op Mugello pole position: "Valtteri was het hele weekend sneller"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 12 september 2020 15:21 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft ook op het circuit van Mugello de snelste tijd in de kwalificatie neergezet. De Mercedes-coureur pakte al weer de 95e pole position uit zijn loopbaan. Het hele weekend moest hij zijn teamgenoot Valtteri Bottas voor zich dulden, maar tijdens Q3 van de kwalificatie kreeg hij het toch weer voor elkaar.

Lewis Hamilton

"Het is echt een zwaar weekend tot nu toe", vertelde Lewis Hamilton aan Jenson Button na de kwalificatie. "Deze baan is echt fenomenaal, het is echt een uitdagend circuit. Vrijdag en ook zaterdagochtend was Valtteri Bottas steeds sneller dan mij. Ik heb echt hard gewerkt om alles te verbeteren en de monteurs hebben het ook weer geweldig gedaan. Gelukkig wist ik het tijdens de kwalificatie allemaal voor elkaar te krijgen."

In de tweede run van Q3 kon Bottas zijn ronde niet afmaken door een spin van Esteban Ocon en dat was een voordeel voor Hamilton. "In mijn laatste run in Q3 merkte ik dat de wind heftiger werd, dus wist ik mijn tijd niet meer te verbeteren", aldus Hamilton. "Gelukkig was het goed genoeg. Valtteri was het hele weekend al sneller, dus ik ben blij dat ik op pole sta."

Babe-box

Xtra

COLUMNS