Formule 1

Lewis Hamilton wil Kevin Magnussen overtuigen om te knielen: "Misschien zijn er meer gesprekken nodig..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2020 06:02 • Print artikel

In de Formule 1 zijn er diverse coureurs die voor de start van de race niet door de knieën gaan. Eén van die coureurs is Kevin Magnussen. Lewis Hamilton denkt dan ook dat er nog meer gesprekken met de Haas-coureur aangegaan moeten worden om hem ervan te overtuigen.


F1 2020 Kevin Magnussen
“Ik ondersteun de organisatie Black Lives Matter niet volledig in waar het voor staat”, reageerde Kevin Magnussen, toen hem gevraagd werd waarom hij niet knielt. Het is dan ook aanleiding voor Lewis Hamilton om er verdere gesprekken met de Haas-coureur over te voeren.

“Ik ga je niet vertellen wat mijn mening is over iedereen, en of ze het moeten doen of niet”, als Hamilton wordt gevraagd of coureurs moeten knielen of niet. “Maar als je naar alle andere sporten kijkt..., kijk naar basketbal, kijk naar voetbal, Spaanse teams, Italiaanse teams, teams over de hele wereld, ongeacht nationaliteit of mix, ze doen het allemaal gezamenlijk. Ik weet niet waarom Magnussen het niet gedaan heeft, ik heb niet met hem gesproken. Misschien moeten er meer gesprekken volgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS