Formule 1

Liam Lawson onthult 'kon niet lopen' na Red Bull-telefoontje van Helmut Marko

Liam Lawson heeft onthuld hoe een telefoontje van Red Bull op het 'perfecte moment' kwam om zijn racecarrière te redden.



De Nieuw-Zeelander staat op het punt duidelijkheid te krijgen over zijn Formule 1-toekomst bij Red Bull. Lawson vertelde in de Talking Bull podcast hoe hij bij het Red Bull-juniorprogramma kwam:

"Grappig genoeg racete ik in Nieuw-Zeeland toen ik werd getekend. Na een sterk eerste weekend in de Toyota Racing Series kreeg ik de oproep. Ik herinner me precies waar ik zat. Ik kon niet eens lopen! Het was supervreemd."

Lawson onthulde dat zijn carrière binnen enkele weken zou eindigen zonder de steun van Red Bull: "Zonder dat had ik nog vier weken in dat kampioenschap, en daarna had ik geen plan."

Over zijn huidige rol als reservecoureur zei Lawson: "Het is lastig, zeker omdat ik vorig jaar kort van de Formule 1 heb geproefd en het geweldig was. Maar nu is het een beetje een 'waiting game'."

Red Bull zal naar verwachting na de Grand Prix van Singapore duidelijkheid geven over Lawsons toekomst, mogelijk bij VCARB (voorheen AlphaTauri) waar een zitje vrij is naast Yuki Tsunoda.