Karting • Chrono

Luna Bloem is 'over the moon' met haar podiumplaats! "Superblij met een podium"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 augustus 2020 07:40

EINDHOVEN – Dit seizoen wil kartster Luna Bloem haar ervaring in de Rotax Max Senioren-klasse verzilveren. Ze aast erop veel podiumplaatsen te pakken in het Nederlands kampioenschap. Welnu, de eerste ronde van de titelstrijd was alvast een uitstekend begin. De achttienjarige snelle Didamse denderde op circuit De Landsard in Eindhoven naar een welverdiende P3 in de finale. Een dag later sleepte Luna een vierde in de prefinale en een verdienstelijke vijfde plaats in de finale uit het vuur, waarmee zij belangrijke punten scoorde voor het NK.

Luna Bloem scheurt naar podium

“Ik ben altijd blij met een podium, maar eerste is natuurlijk beter”, toonde Luna zich ambitieus. “De Rotax Max Senioren-klasse is een zware klasse. Ik had tegen mijn ouders gezegd, hoe je het ook wendt of keert, ik ga dit weekend een podiumplaats halen en het is gelukt. Ik ben altijd superblij met een podiumplaats en met mijn ervaring moeten die ook steeds meer komen. Dit is mijn vierde jaar in de Senioren-klasse.”

In de finale liet ze zaterdagmiddag zien dat ze daadwerkelijk bij de beste rijders van het kampioenschap hoort. De competitie voorin was uiteraard pittig. “Ik reed in de finale achter de nummer twee. Ik was de inhaalactie aan het voorbereiden, het is hier lastig inhalen. Je moet er echt over nadenken waar je dat gaat doen en het dan ook echt doen. Helaas kwam ik hem net niet voorbij. Dat was jammer. Maar ik ben nog steeds blij met die derde plek gezien waar we vandaan komen.”

Luna werd in de prefinale, die ze als vierde was gestart, in de eerste meters namelijk in het zand geduwd. “Daardoor zakte ik terug naar de elfde of twaalfde plaats. Toen ben ik teruggereden naar de vijfde plek. Derde in de finale is dan wel netjes. Zeker ook omdat ik de start had verpest. Daarna lag ik zesde. Ik ben toen dus teruggereden naar de derde plek. Daarmee ben ik wel tevreden. De snelheid is goed, dus dat is heel fijn.”

Die snelheid komt natuurlijk niet zomaar. Niet alleen is Luna ervaren, de rijdster van topteam JJ Racing/JvDPower heeft zich ook uitstekend op het seizoen voorbereid. “Ik heb in de winter heel veel getraind. Elk weekend heb ik in de kart gezeten, behalve in de maanden dat Nederland op slot ging natuurlijk.”

Luna Bloem

Hoewel de lockdown ervoor zorgde dat er dik drie maanden lang geen wedstrijden werden gehouden, had ze voor haar komst naar Eindhoven alweer het nodige wedstrijdritme opgedaan. “De eerste ronde van het EK van vorige week ging best wel goed. Daarvoor had ik de BNL Kick-Off 2.0 ook gereden, dus ik zat al weer lekker in het raceritme. Ik heb zo veel getraind en de snelheid was de hele winter al zo goed.”

Het verbaasde haar dan ook geenszins dat de eerste trainingssessie op vrijdag meteen goed ging. “Het gaat echt goed. De kart ligt veel rustiger vergeleken met veel andere karts.” Een tevredenstellende conclusie die wat belooft voor de rest van het seizoen. Laat die podiumplaatsen maar komen voor Luna Bloem!

Luna bedankt haar monteur Sven van Bergeijk.

Luna Bloem wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door:
René Bloem Schadeauto’s
JJ Racing
Vermeulen Reinigingstechniek

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS