Formule 1

Mario Andretti ziet line-up al voor zich: Fernando Alonso en Colton Herta in het team

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 december 2022 20:30

Mario Andretti, de Formule 1-wereldkampioen uit het jaar 1978 heeft onthuld hoe zijn ideale line-up er uit zou zien als team Andretti een plekje krijgt toegewezen op de Formule 1-grid.

Mario Andretti

Zoon Michael is dag en nacht op zoek naar een manier om Andretti Autosport op de grid vande Formule 1 te krijgen. Vorig jaar was Andretti in vergevorderde gesprekken met Sauber om het Zwitserse team over te nemen, helaas viel dit plan in deugen omdat het team in 2026 over wordt genomen door Audi.

Sindsdien is Andretti aan het kijken naar de mogelijkheden om op geheel eigen kracht een Formule 1-team op te zetten. In gesprek met SoyMotor.com windt Mario er geen doekjes om, hij ziet tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso wel rijden voor Andretti.

'Het is natuurlijk heel goed mogelijk,' zei Andretti. "Zijn ervaring is onmetelijk en het zou geweldig zijn voor ons, dus we gaan ernaar kijken”, vertelde hij vol optimisme.

Andretti en Alonso kennen elkaar natuurlijk van het Indy500 uitstapje van de Spanjaard in 2017. De Spanjaard heeft een meerjarig contract getekend bij het team van Aston Martin en het is überhaupt nog maar de vraag of Andretti de komende jaren een plekje krijgt op de grid.

Naast de ervaring van Alonso ziet Andretti Colton Herta als een geschikte teamgenoot van de Spanjaard. "Een van de coureurs die voor 99 procent in het team zou zitten, is Colton Herta, maar hij zou naast hem iemand met meer ervaring nodig hebben", zei hij. "Het belangrijkste doel zou zijn om naast een nieuw talent een zeer ervaren coureur te hebben en minstens één Amerikaanse coureur in het team te hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS