Formule 1

Martin Brundle gaat op Sky F1 in op de grote ‘fout’ van Ferrari om Lewis Hamilton te contracteren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2024 10:22

Martin Brundle zegt dat het 'geen zin' heeft dat Ferrari vraagtekens zet bij zijn beslissing om Charles Leclerc te behouden en Carlos Sainz te laten vallen ten gunste van Lewis Hamilton. Hoewel het een beslissing was die op dat moment werd toegejuicht, heeft de vorm van Sainz in 2024 er voor gezorgd dat kenners en F1-fans zich afvragen of Ferrari wel de juiste beslissing heeft genomen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Sainz heeft niet alleen zijn teamgenoot Leclerc verslagen op het circuit door voor hem te eindigen in de drie races waar beiden aan begonnen. Hij is ook de enige niet-Red Bull-coureur die een Grand Prix heeft gewonnen sinds 2022. En wat Hamilton betreft, de Mercedes-coureur is bezig aan zijn slechtste seizoensstart ooit met tien punten, terwijl hij zijn teamgenoot bij Mercedes George Russell nog moet verslaan in een Grand Prix.

Het roept de vraag op of Ferrari spijt heeft van zijn beslissing, niet alleen van het contracteren van Hamilton, maar ook van de Ferrari-coureur die het koos? "Nou, als dat zo is, zal het ons dat zeker niet laten weten", vertelde Brundle in de podcast van Sky Sports F1. “Het heeft zijn beslissingen genomen. Charles is een autocoureur van wereldklasse.”

"Wat het heeft gedaan is dat het nu een geweldig paar heeft en dat het dat aan het verliezen is. Dat is nog net te doen als je bedenkt hoe competitief het is. Ferrari is toekomstbestendig."

"En die formule wordt dan veranderd omdat het Lewis wil hebben omdat hij zevenvoudig wereldkampioen is. Heeft het de verkeerde laten gaan? Of had het een van beide moeten laten gaan? Daar kunnen we de hele dag over debatteren. Maar het heeft geen zin om daar hartkloppingen aan te verspillen. Dit is wat Ferrari gaat doen, en we zullen zien wat Lewis kan doen in een Ferrari. Maar het heeft geen zin dat Ferrari zich dat afvraagt. Het heeft besloten dat het Lewis in de auto wil, het heeft hem en het zal er het beste van maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS