Formule 1

Martin Brundle: "We zagen Ricciardo met zijn bekende glimlach rondlopen, maar het werkte gewoon niet"

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2020 07:09 • Print artikel

Daniel Ricciardo kende een moeizaam eerste jaar bij Renault. De 30-jarige Australiër leek niet helemaal op zijn gemak in Franse dienst. Deze week werd duidelijk dat Ricciardo na zijn tweede jaar bij Renault de overstap maakt naar McLaren. Met de komst van de Mercedes-motoren hoopt het team uit Woking de stap naar de topteams te zetten, maar F1-analist Martin Brundle ziet het voor Ricciardo als een stap zijwaarts.

Daniel Ricciardo


"Daniel had het duidelijk niet naar zijn zin bij Renault", zegt Martin Brundle bij Sky Sports F1. "Ik kan me amper iets van Daniel van vorig jaar herinneren. We zagen hem wel met zijn bekende glimlach rondlopen, maar het werkte gewoon niet voor hem. De auto paste niet bij zijn kwaliteiten. Daniel was één van de laatste late remmers van de grid, maar dat kwam er bij Renault niet uit."

Brundle kan niet goed inschatten hoe de toekomst van de voormalig Red Bull-teamgenoot van Max Verstappen eruit gaat zien. "Misschien verwacht Daniel meer van McLaren en de komst van de Mercedes-motoren. En misschien had hij zijn twijfels over de toekomst van Renault. Ik zie het als een stap zijwaarts, maar Daniel zal ongetwijfeld iets gezien hebben bij Renault waardoor hij er geen vertrouwen meer in heeft."

Met Ricciardo en Lando Norris in één team zal er sowieso veel gelachen gaan worden. "Daniel zorgt voor meer ervaring bij McLaren. De ervaring van het winnen van races, al moet McLaren er wel diep voor in de buidel tasten. Met Daniel en Lando Norris wordt McLaren komend jaar het giechelteam."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS