Formule 1

Martin Brundle denkt dat de frustratie bij Max Verstappen snel groeit: "Hoe kom ik in de Mercedes?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 juli 2020 05:18 • Print artikel

Martin Brundle denkt dat Max Verstappen zich momenteel aan het afvragen is hoe hij in een Mercedes-stoeltje terecht kan komen, wanneer Red Bull niet in staat blijkt op te kunnen gaan voor wereldtitels. Red Bull had de doelstelling om van de Nederlander de jongste wereldkampioen Formule 1 te maken, maar slaagt hier vooralsnog niet in.

Max_Verstappen_GP_Oostenrijk_helm afzetten

“Ik denk dat we meer gefrustreerde radioberichten gaan krijgen”, vertelt Brundle aan het Amerikaanse Motorsport over Verstappen. “Maar het team is echt fantastisch in de pitstops en deed fantastisch werk om hem te laten starten in Hongarije. Ik denk dat hij dat, tot een zekere hoogte, ook ècht waardeert, als een soort Musketier die roept ‘één voor allen, allen voor één’. Maar Max kijkt ook om zich heen en denkt ook ‘Hoe ga ik een wereldkampioenschap winnen?’. Als Mercedes zo blijft doorgaan, gaat hij ook denken: ‘Hoe kom ik op een gegeven moment in die Mercedes?’”

Het seizoen is pas drie races oud, maar Brundle denkt dat de frustratie bij de Limburger momenteel snel groeit. “Ik denk dat hij enorm gefrustreerd is”, aldus de Britse F1-commentator Martin Brundle. “Wat ik wil zeggen, al na een paar ronden in dit seizoen viel hij uit, en wat zeiden we van tevoren? DNF’s zijn geen optie en hij heeft er al één te pakken. Normaal verschijnt Red Bull met een pakket dat alle juiste ingrediënten lijkt te hebben en halverwege het seizoen lieten ze dat op de meest indrukwekkende manier zien. Opnieuw lijkt de auto veel potentieel te hebben, maar ze moeten het er nog uittrekken. We gaan het in Silverstone zien. Ik denk dat het chassis sterk genoeg is en Honda lijkt ook sterk, maar laten we het afwachten en gaan zien. Laten we afwachten en gaan zien wat de lange runs ze in Silverstone gaat brengen en welke dingen ze gevonden hebben. Worden ze de baas over de auto? De vraag is niet of ze het worden, maar wanneer.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS