Formule 1

Mattia Binotto: "Er is iets mis met de aero van de Ferrari"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2020 10:54

SPIELBERG - Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat de SF1000 aërodynamisch 'fragiel' is vanwege een correlatieprobleem. Het team verklaarde vrijdag dat het '99 procent zeker' is dat ze het moeilijk zullen hebben omdat hun auto niet de aerodynamische prestaties op het circuit produceerde die ze aan de hand van data hadden verwacht.

Mattia Binotto Ferrari F1


Tijdens VT1 concentreerde het Italiaanse team zich op het racetempo. Sebastian Vettel klokte Ferrari's snelste tijd in VT2 met een tijd van 1.04.961, waardoor hij eindigde op P4, 0,65 seconde achter Lewis Hamilton van Mercedes, die de beste tijd van de sessie reed.

Binotto zei dat als gevolg van het feit dat het team zich voor dit seizoen heeft gericht op het verhogen van de downforce, de SF1000 het op aërodynamisch vlak moet afleggen tegen Mercedes en Red Bull. "In de winter testte de auto niet zoals verwacht", aldus Binotto. "De auto op de baan presteerde niet zoals we dat in het ontwerp hadden voorzien, dus er is een discrepantie tussen het ontwerp en de prestaties op de baan."

"Het is duidelijk dat we het eerst moesten begrijpen. We begonnen te proberen het echt te begrijpen zodra we weer terug waren in de fabriek, en tijdens de lockdown was dat niet mogelijk. Ik denk dat we ons realiseerden dat er vooral vanuit aerodynamisch oogpunt enkele dingenverkeerd waren."

"Uiteindelijk denk ik dat we [beseften] dat we veel druk hebben uitgeoefend op ons project, door te proberen veel downforce te zoeken om onze zwakke punten van vorig jaar te verbeteren. Ik denk dat wat we uiteindelijk ook ontwikkeld hebben, te kwetsbaar was voor wat betreft aerodynamische robuustheid op het circuit."

Binotto bevestigt dat Ferrari op dit moment een stap terug zet in een poging te begrijpen welke actie het team moet nemen. Hoewel de equipe er volgens Binotto vertrouwen in heeft dat ze upgrades zal brengen om het probleem aan te pakken, zal dat niet eerder zijn dan de Grand Prix van Hongarije, ronde 3 van het seizoen.

"In Hongarije zullen we niet al onze problemen hebben opgelost, maar we zullen dan een duidelijke stap voorwaarts zetten in onze prestaties. Ik denk dat we tegen die tijd kunnen begrijpen waar we staan ten opzichte van onze belangrijkste concurrenten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS