Formule 1

Max Verstappen denkt na pole in Suzuka al aan de race: "Laten we hopen dat we morgen 1-2 blijven"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 april 2024 07:13

Max Verstappen maakte zijn vorm van het hele weekend waar en scoorde in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan de pole position. De Nederlandse Red Bull-coureur veroverde overtuigend de snelste tijd en mag de race zondag als eerste aanvangen. Hij hield Sergio Perez en McLaren-coureur Lando Norris achter zich in de kwalificatie.

Max Verstappen pole Suzuka

Verstappen was het hele weekend al ‘the man to beat’ en bewees die in de kwalificatie. De drievoudig wereldkampioen slaat na zijn uitvalbeurt in Melbourne nu al direct keihard terug door de pole position te veroveren. Na de kwalificatie reageerde Verstappen opgelucht over de pole position: “Het zat er dicht bij elkaar. Je moet erg voorzichtig zijn met je banden. Het belangrijkste hier is om op pole position te staan. Over algemeen gezien ben ik erg blij en is het een goede uitgangspositie voor de race van zondag.”

“Het is goed dat we 1 en 2 staan morgen. Laten we hopen dat dit morgen zo blijft en dat we iets moois kunnen laten zien”, sluit de Nederlander hoopvol af.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS