Formule 1

Max Verstappen doet grote bekentenis na recordbrekende F1-seizoenen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 januari 2024 05:04

Max Verstappen heeft toegegeven dat zijn dominantie in de sport niet voor altijd kan doorgaan na een recordbrekend seizoen in 2023. Kies een maatstaf voor dominantie en de kans is groot dat Verstappen die in 2023 heeft gebroken na zijn verbazingwekkende 19 overwinningen uit 22 races.

Max Verstappen F1


Maar zelfs als Red Bull naar verwachting goed zal blijven presteren in 2024, dan nog zal die periode van dominantie een eindpunt kennen, erkende de Nederlander. Verstappen benadert 2024 als de favoriet om zijn titel te behouden en er vier op rij van te maken, maar kijkend naar de toekomst weet de 26-jarige coureur dat er een tijd zal komen dat het niet ‘VER’ is die bovenaan de tijdslijsten staat.

"Het kan niet altijd zo zijn, dat weet ik", vertelde hij aan de Times. "Het seizoen dat we gehad hebben, is waarschijnlijk het beste seizoen qua prestaties in de F1, wat betreft statistieken en records. Ik weet dat het heel moeilijk zal zijn om dat te proberen te verbeteren. Ik denk dat ik vanaf nu mijn verwachtingen moet managen. Dat is gewoon iets wat je jezelf moet blijven vertellen."

Verstappens woorden echoën een uitspraak van de andere Red Bull-wereldkampioen – Sebastian Vettel. "Ik ben sprakeloos... We moeten deze dagen onthouden", zei de Duitser na de overwinning bij de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2013, zijn voorlaatste overwinning met Red Bull. "Er is geen garantie dat ze voor altijd zullen duren. Geniet ervan zolang ze duren. Ik hou van jullie jongens."

Verstappen is slechts één titel verwijderd van het evenaren van Vettel, maar de Nederlander maakt zich niet te veel zorgen over het overtreffen van andere grootheden. "Als het gebeurt, dan gebeurt het. Maar je moet geluk hebben om voor een langere periode in een geweldige auto te zitten. Je bent erg afhankelijk van het materiaal dat je hebt", zei hij over het overtreffen van de zeven titels van Michael Schumacher en Lewis Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS