Formule 1

Max Verstappen en Lando Norris delen geheimen in ‘afkoelruimte’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 augustus 2024 07:00

Max Verstappen en Lando Norris hadden een openhartig gesprek over hun race-ervaringen na de Grand Prix van Nederland.

Max Verstappen en Lando Norris F1

Ondanks een goede start kon Verstappen niet voorkomen dat Norris hem in ronde achttien inhaalde en uiteindelijk met een voorsprong van bijna 23 seconden won.

De coureurs bespraken in de ‘afkoelruimte’ de uitdagende start. Verstappen vroeg aan Norris: "Beetje wielspin?", waarop Norris antwoordde: "Straight away!"

De twee coureurs wisselden ook informatie uit over de prestaties van hun auto's op verschillende bandensoorten. Verstappen gaf toe: "Op de mediums ging het wel, maar op de harde band…”

Charles Leclerc, die derde werd, vroeg Verstappen naar zijn achterstand op Norris. Verstappen antwoordde eerlijk: "20 seconden of zoiets, 22 seconden.”

Na de race erkende Verstappen de superioriteit van McLaren: "We hadden een goede start. We hebben vandaag alles geprobeerd wat we konden, maar gedurende de race was het duidelijk dat we niet snel genoeg waren. Ik probeerde vandaag tweede te worden.”

Ondanks de nederlaag blijft Verstappen positief: "Ik weet dat we goede starts hebben, dus ik had er alle vertrouwen in dat we er nog een zouden hebben. Gelukkig was dat ook zo. En ja, ik probeerde gewoon mijn eigen race te rijden en daarmee werd ik tweede."

Norris scoorde een perfecte 26 punten door ook de snelste ronde te rijden, waardoor hij Verstappens voorsprong in het kampioenschap terugbracht tot 70 punten. Norris: “We proberen het altijd beter te doen.”

Tussenstand WK Formule 1 na Zandvoort

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS