Formule 1

Max Verstappen houdt McLaren-duo van zich af in spannende sprintrace Oostenrijk + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 juni 2024 10:37

Max Verstappen heeft de sprintrace voor de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander werd kortstondig ingehaald door Lando Norris, maar counterde direct terug. Oscar Piastri en Lando Norris mochten mee naar het podium.

Max Verstappen Formule 1 Oostenrijk

Na een uitgestelde start door fotografen die op de verkeerde plek stonden, werd de wedstrijd ingekort. Van 24 naar 23 ronden. Max Verstappen had opnieuw een snelle start, terwijl Lando Norris te kort kwam. Oscar Piastri probeerde in de derde bocht van de baan langs zijn teamgenoot te kruipen, maar dat lukte niet. In de vierde bocht slaagde Carlos Sainz om Lewis Hamilton in te halen. Ook de andere Ferrari van Charles Leclerc baande zich gemakkelijk een weg langs de Red Bull van Sergio Perez.

In de derde ronde van de wedstrijd poogde Norris in de vierde bocht de leiding over te nemen, maar dat lukte hier nog net niet. In de resterende ronde moest Norris volgen, maar hij probeerde het de ronde hierna opnieuw. Norris probeerde het opnieuw in de vierde ronde, maar kon nogmaals geen gaatje vinden om langszij te steken. In de vijfde rond lukt het Norris wel om voorbij te gaan aan Verstappen, maar niet voor lang. In de vijfde bocht counterde de Nederlander terug en nam hij de leiding over. Piastri kon van het gevecht profiteren en nam de tweede positie over van zijn teamgenoot.

null

Waar Ferrari in de beginfase van de race veel grip had, verdween deze grip al snel in de race. Sainz verloor in de achtste ronde een positie aan George Russell, die Sainz terugverwees naar de vijfde positie.
Norris wilde graag voorbij aan zijn teamgenoot Piastri, maar van een teamorder kwam het niet. Daarom moest Norris op eigen kracht langs Piastri zien te komen, maar hier kwam het niet van.

Na 23 ronden race kwam Max Verstappen als winnaar van de sprintrace over de eindstreep. Piastri en Norris mochten mee naar het podium, terwijl George Russell en Carlos Sainz de top vijf completeren. Bekijk hieronder de uitslag van de sprintrace in Oostenrijk.

P	NAME	        TEAM	        GAP
1 Max Verstappen Red Bull -
2 Oscar Piastri McLaren +4.6
3 Lando Norris McLaren +5.3
4 George Russell Mercedes +8.4
5 Carlos Sainz Ferrari +9.9
6 Lewis Hamilton Mercedes +11.2
7 Charles Leclerc Ferrari +13.4
8 Sergio Perez Red Bull +17.4
9 Kevin Magnussen Haas +24.1
10 Lance Stroll Aston Martin +30.2
11 Esteban Ocon Alpine +30.8
12 Pierre Gasly Alpine +31.3
13 Yuki Tsunoda RB +35.5
14 Nico Hulkenberg Haas +38.4
15 DanielRicciardo RB +39.4
16 Fernando Alonso Aston Martin +43.2
17 Logan Sargeant Williams +44.1
18 Alexander Albon Williams +44.7
19 Valtteri Bottas Sauber +46.5
20 Zhou Guanyu Sauber +53.1


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS