Formule 1

Max Verstappen over vertrek Newey: 'Was niet meer tegen te houden'

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 september 2024 16:00

Aston Martin heeft met het binnenhalen van auto-ontwerper Adrian Newey een grote slag geslagen met het oog op de toekomst. De Britse ingenieur werkte jarenlang goed samen met Max Verstappen bij Red Bull Racing en hielp de Nederlander onder meer aan een drietal wereldtitels in de Formule 1. Vertrekt Verstappen in de toekomst mogelijk ook naar Aston Martin? Desgevraagd reageert de Nederlander tijdens het persmoment in Baku.



De sportieve prestaties bij Red Bull vallen momenteel enigszins tegen en dus wordt er veel gesproken over de toekomst van de regerend wereldkampioen; is de Oostenrijkse renstal in staat hem binnenboord te houden? Bovendien vertelde Mike Krack, teambaas van Aston Martin, dat ‘de deur altijd openstaat’ voor Verstappen.

Vooralsnog wil de hoofdpersoon in deze kwestie echter niks weten van een mogelijke transfer. “Ik heb momenteel andere dingen aan mijn hoofd. Het is mogelijk iets om in de toekomst over na te denken, maar niet voor nu”, vertelde Verstappen in gesprek met de internationale media.

Aangezien Newey jarenlang één van de belangrijkste schakels was binnen het Formule 1-team van Red Bull, baalt Verstappen van zijn vertrek. Maar de Limburger blijft bovenal realistisch en gunt Newey een nieuwe uitdaging. “Het is allemaal prima, Adrian en ik kunnen goed met elkaar overweg. Ik heb hem een bericht gestuurd toen het nieuws naar buiten kwam, maar ik wist al dat het eraan zat te komen. Ik ben blij voor hem. Uiteraard was het geweldig geweest als hij bleef, maar op een gegeven moment kun je zoiets niet meer tegenhouden”, besluit Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS