Formule 1

Max Verstappen twijfelt aan F1-toekomst na 'domme' FIA-straf voor vloeken

Max Verstappen heeft gesuggereerd dat gebeurtenissen zoals zijn straf voor vloeken tijdens een persconferentie zijn Formule 1-carrière kunnen verkorten. Hij noemde het 'echt vermoeiend' en 'dom' om mee om te gaan.



Verstappen zei: "Oh, zeker. Ja. Dit soort dingen bepaalt zeker ook mijn toekomst, als je niet jezelf kunt zijn of met dit soort domme dingen moet dealen."

"Ik ben nu in een fase van mijn carrière dat je hier niet de hele tijd mee wilt omgaan. Het is echt vermoeiend, weet je?"

De regerend wereldkampioen voegde toe: "Natuurlijk is het geweldig om succes te hebben en races te winnen, maar als je dat allemaal hebt bereikt, kampioenschappen en races winnen, dan wil je ook gewoon een goede tijd hebben."

Verstappen benadrukte: "Als je met al dit soort domme dingen moet dealen, is dat voor mij zeker geen manier om door te gaan in de sport."

Over zijn kortere antwoorden in recente FIA-persconferenties zei hij: "Voor mij persoonlijk is er absoluut geen behoefte om daar lange antwoorden te geven als je zo wordt behandeld."

Verstappen concludeerde dat de Formule 1 ook zonder hem door zal gaan, maar dat het voor hem 'geen probleem' is om te stoppen als het genoeg is geweest.