Formule 1

Max Verstappens 'nummer één achtervolger' bekritiseerd na vaststelling zwakke plek

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2023 19:03

Ex-Formule 1-racer Ralf Schumacher is van mening dat Lando Norris nu de grootste bedreiging voor Max Verstappen is, maar dat zijn foutgevoelige karakter in de kwalificatie hem tegenhoudt.

Max Verstappen Lando Norris F1 #f1

Max Verstappen heeft een record gevestigd in F1 2023 met zijn 17e Grand Prix-zege van het seizoen in de GP van Brazilië, waar slechts één coureur in staat was om druk uit te oefenen op de dominante Nederlander.

En die coureur is McLarens Lando Norris, die P2-finishes claimde in de sprintrace en in de Grand Prix op Interlagos, waarmee hij zichzelf stevig aan de leiding plaatste in de achtervolging op Verstappen.

Norris verzekerde zich van poleposition voor de sprint in Brazilië, maar de kwalificatie op vrijdag was een veel frustrerendere ervaring. Norris slaagde er niet in om te profiteren van het polepotentieel in zijn McLaren en kwam niet verder dan P7, gepromoveerd naar P6 dankzij een gridstraf van George Russell.

Dat was niet de eerste keer dat Norris zich teleurgesteld voelde over zijn prestaties in één ronde. Hij omschreef het als zijn 'kryptoniet' in de afgelopen tijd en het lijkt erop dat zesvoudig F1-winnaar Ralf Schumacher het daarmee eens is.

"Lando Norris is de nummer één achtervolger van Max Verstappen geworden", schreef Schumacher in zijn Sky Germany column. "Maar hij maakt nog steeds te veel fouten, vooral in de kwalificatie."

"Norris doet me een beetje denken aan Charles Leclerc. Norris doet het echter geweldig in de race. Het probleem van Norris is dat hij te veel wil in de kwalificatie. Dan schiet hij door en maakt hij te veel fouten."

Norris schreef een stukje ongewenste geschiedenis tijdens de GP van Brazilië met zijn P2-finish op zondag. Met dat resultaat, zijn 13e podiumfinish in zijn Formule 1-carrière, evenaarde Norris het record van Nick Heidfeld voor meeste podiumfinishes zonder overwinning.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS