Formule 1

Max Verstappen: "Als we een goede start hebben, kunnen we in de aanval"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2020 10:30 • Print artikel

Max Verstappen is dit weekend in Mugello positief gestemd. De verschillen met concurrent Mercedes zijn minder klein dan eerder dit seizoen. In de tweede run van Q3 van de kwalificatie wist de Red Bull-coureur zich als één van de weinigen nog te verbeteren. Dat had mede te maken met de wind. Voor de race heeft Verstappen meer vertrouwen dan vorige week in Monza, zo blijkt uit onderstaand interview met Ziggo Sport."Op één of andere manier zat ik in mijn eerste run te ver van degene voor mij, waardoor ik geen tow had", legt Verstappen uit. "In het rondje zelf zat niet veel meer in. Tijdens mijn tweede run was het rondje beter, maar was de baan minder. Er stond meer wind. Dan ga je langzamer op het rechte stuk en breekt de auto in sommige bochten uit. Daar had Lewis volgens mij ook last van. Ik had mijn tijd nog wel kunnen verbeteren, maar dat had me geen positie opgeleverd. We hadden er wel iets dichterbij kunnen staan. Over het algemeen is het best wel een positief weekend."

Tijdens de race start de complete top 10 op de rode band. "Ik had dat wel verwacht. Iedereen is wel tevreden over de rode band. Als we een goede start hebben, kunnen we wel in de aanval, maar laten we eerst met een goede start beginnen. Dan zien we daarna wel wat er verder gaan gebeuren."

Verstappen start vanaf P3 achter de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Achter de Nederlander staat teamgenoot Alex Albon, dus van achter kan hij iets minder druk verwachten dan tijdens eerdere races.

Max Verstappen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS