Formule 1

Max Verstappen: "Of Ferrari een droom is? Ik hoop vooral nog heel lang bij Red Bull te rijden!"

Uitgegeven door Bart • 15 september 2020 10:11 • Print artikel

Tijdens de afgelopen twee Grands Prix op Italiaanse bodem namen de frustraties de overhand bij Max Verstappen. In de races in Monza en Mugello kwam er een DNF achter zijn naam te staan vanwege motorproblemen. Teamgenoot Alex Albon wist in Mugello naar zijn eerste podium ooit te rijden, wat aangeeft dat de Red Bull/Honda wel degelijk potentieel heeft. Tot dit weekend gaf Albon niet echt thuis en was het verschil met Verstappen groot. Toch denkt de Nederlander niet dat hij een sterke teamgenoot nodig heeft om het Mercedes moeilijk te maken.

Max Verstappen


"Het maakt mij niet uit wie mijn teamgenoot is", aldus Verstappen op zijn Verstappens in een interview met het Oostenrijkse ORF. Voor Albon kwamen ook Pierre Gasly en Daniel Ricciardo te kort op onze landgenoot. "Helmut Marko en Christian Horner hebben al laten weten dat de line-up niet gaat veranderen. Ik vind dat prima. Het maakt mij ook niet zoveel uit wie er naast mij zit. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik ze allemaal kan verslaan."

Verstappen wordt de vraag voorgelegd of een ervaren teamgenoot de balansproblemen van dit seizoen eerder had kunnen helpen oplossen. "Ik heb geen ervaren teamgenoot nodig. In mijn eerste jaar misschien nog wel, maar ik weet inmiddels precies wat ik moet doen. Daarom maakt het ook niet zoveel uit wie mijn teamgenoot is. In de Formule 1 is het lastig om een teamgenoot echt te helpen, maar een teamgenoot mag altijd naar mijn data kijken."

Het hoofddoel voor Verstappen is wereldkampioen worden, maar daar heeft hij nog geen jaartal voor in gedachten. Dit jaar is Mercedes een maatje te groot. "Voor 2025 heb ik niet echt concrete doelen, maar ik wil dan natuurlijk nog wel in de Formule 1 rijden. Of Ferrari een droom is? Ik hoop vooral nog heel lang bij Red Bull te rijden."Wil je nog meer genieten van gave racebeelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS