Formule 1

Max Verstappen doet zijn bijnaam eer aan! "Heel netjes blijven rijden om ze niet kapot te rijden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 augustus 2020 18:07 • Print artikel

'Bandenfluisteraar' wordt hij gekscherend genoemd. Dat bleek maar weer op Silverstone! Max Verstappen blikt terug op het begin van de race op het zonovergoten Silverstone circuit. De Red Bull Racing coureur behaalde ten koste van Mercedes de overwinning in de F1 70th Anniversary Grand Prix. Mercedes die oppermachtig leek aan de start moest aan het einde van de race hun meerdere erkennen in Verstappen en zijn team. De Nederlander had ondanks de keuze voor de harde band een goede en probleemloze start waardoor hij zijn eigen plan kon trekken naarmate de race vorderde.

F1 2020 Max Verstappen

“De start was heel goed", zei Max op Verstappen.nl. "Er was niks aan de hand en van daaruit kon ik mijn eigen ronden rijden. Daarna probeerde ik wat druk te zetten op de Mercedes-auto’s, maar ik kwam er niet voorbij. Zij gingen vervolgens naar binnen en toen kon ik nog harder rijden dan daarvoor."

"Na de eerste stint leek het erop dat we erg goed waren op onze banden. Met deze zachte banden moet je heel netjes blijven rijden om ze niet kapot te rijden, dus ik denk dat we dat vandaag goed hebben gedaan. Na de stops kon ik mijn eigen race rijden en mijn voorsprong tot het einde uitbreiden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS