Formule 1

Max Verstappen had hetzelfde probleem als in Monza: "Ik ben er wel klaar mee"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2020 13:45 • Print artikel

Het team van Red Bull probeerde voor de start van de Grand Prix in Mugello met man en macht de auto van Max Verstappen te repareren. Bij de proefstart aan het einde van de pitstraat merkte de Nederlander eenzelfde motorisch probleem als in Monza. Red Bull leek het op de grid op tijd gerepareerd te hebben, maar na de start zakte Verstappen door het veld heen. Bij bocht 2 werd hij vervolgens van de baan geramd. "Maar ik was toch wel uitgevallen", zei Verstappen voor de camera van Ziggo Sport.

Max Verstappen


Volgens Verstappen had hij hetzelfde motorische probleem als vorige week in Monza. "De start zelf was nog wel goed, maar toen ik eenmaal vol gas ging, had ik dat probleem weer. De beuk in bocht 2 vond ik niet zo erg, want ik was toch wel uitgevallen. Die kans is aanwezig als je daar achteraan komt te rijden."

En dus nam logischerwijs de frustratie weer de overhand bij Verstappen. "Het is niet normaal dat dit twee keer achter elkaar gebeurt. Ik ben er even klaar mee en heb er voor nu geen zin meer in."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS