Formule 1

Max Verstappen heeft niet de intentie om ooit Red Bull te verlaten: "Ik ben niet van plan om ooit te vertrekken"

Uitgegeven door Peter Vader • 2 juni 2020 10:19 • Print artikel

Max Verstappen zegt dat hij zijn hele Formule 1-carrière graag bij Red Bull zou willen doorbrengen. Begin dit jaar tekende de Nederlandse coureur tot 2023 een naar verluidt lucratief nieuw contract. De 22-jarige Nederlander vertelde aan de radio-omroep Radio 538: “Ja, ik wil bij Red Bull blijven en ik ben niet van plan ooit te vertrekken. Als ik mezelf goed in de gaten blijf houden, fit blijf en voor mijn lichaam zorg, kan ik doorgaan tot ik 40 ben."

Max Verstappen en Helmut Marko F1 Red Bull

Conditie behouden
F1 is van plan zijn seizoen vanaf juli opnieuw te starten met ‘spookraces’, en Verstappen gaf toe dat hij daar graag naar op zoek is. "Het is jammer dat er zoveel races zijn afgelast, maar in deze situatie probeert iedereen te doen wat hij kan. Mijn coach is hier in Monaco, dus ik heb geen bijzondere moeilijkheden. Ik heb mijn benodigde conditie behouden omdat je nooit weet wanneer je klaar moet zijn om te rijden."

Aan de slag
Red Bull-baas Dr. Helmut Marko is het ermee eens dat Verstappen meer dan klaar is om te racen. "De esports-wereld waarin hij leefde tijdens de sluiting is niet echt, hoewel hij er echt van genoot", vertelde hij de krant Österreich. "Hij heeft nu op echte racebanen gereden met privéauto's, hij verkeert in een goede fysieke conditie en heeft honger om eindelijk aan de slag te gaan", voegde Marko eraan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS