Formule 1

Max Verstappen hoopt Mercedes beter partij te bieden: "Werken aan de afstelling van de auto! Dat is de sleutel"

Uitgegeven door Bart • 15 juli 2020 10:29 • Print artikel

In Oostenrijk moest Max Verstappen duidelijk zijn meerdere erkennen in de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Aanstaand weekend gaat de strijd in de Formule 1 verder op de Hungaroring en de Red Bull-coureur kijkt er enorm naar uit. Het is het circuit waar hij vorig jaar de eerste pole position uit zijn carrière pakte. "Ik denk dat twee weken op hetzelfde circuit rijden wel genoeg is."

Max Verstappen


Verstappen kijkt nog even terug op de afgelopen twee races op de Red Bull Ring. "Het was mooi om de kans te hebben tweemaal op dezelfde baan te rijden en daarbij verschillende set-ups uit te proberen op de auto", zegt de coureur op Verstappen.nl. "Toch zijn we nu wel toe aan een nieuw circuit. Na een lastig eerste weekend, was het goed om afgelopen zondag op het podium te staan. Het was mooie beloning voor het team. Nu kijk ik uit naar komend weekend, aangezien Hongarije een erg leuke baan is om op te rijden in onze auto’s met veel downforce."

Red Bull hoopt Mercedes op de Hungaroring beter partij te kunnen bieden. "Ik zal uiteraard mijn uiterste best doen en we zullen zien hoe competitief we zijn tegenover Mercedes en natuurlijk ook de anderen. De baan is wat technischer dan Oostenrijk. Er zijn meer bochten en als je een bocht verkeerd neemt, ben je ook niet goed gepositioneerd voor de volgende bocht, vooral in sector twee. Je moet dus hard werken aan de afstelling van de auto, dat is altijd de sleutel. We hebben een stabiele balans nodig en een auto die goed reageert bij het insturen van de bochten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS