Formule 1

Max Verstappen is er even helemaal klaar mee: "Het is gewoon niet normaal dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2020 06:46 • Print artikel

Er lagen grote kansen op een podium voor Max Verstappen, maar de Grand Prix van Toscane liep uit op een groot debacle. De Nederlander ondervond voorafgaand aan de race al problemen met de Honda-krachtbron in zijn RB16 en verloor in de meters na de start, ondanks goed te zijn weggekomen, veel plekken door een tekort aan vermogen. Verstappen kwam vervolgens in het gedrang terecht en werd bij het ingaan van bocht twee van achteren geraakt, waardoor hij in de grindbak terechtkwam en voor de tweede achtereenvolgende keer uitviel. Lewis Hamilton won de race en schreef hiermee de negentigste overwinning uit zijn Formule 1-carrière achter zijn naam. Valtteri Bottas en Alexander Albon completeerden met een respectievelijk tweede en derde plek het podium.

Max Verstappen F1

“Op weg naar de grid was er al iets mis met de motor. In de opwarmronde sloeg de motor ook af. Ik denk dat het hetzelfde probleem was als in Monza, omdat het redelijk hetzelfde aanvoelde”, legt Max Verstappen uit over de motorproblemen. “De start zelf was goed. Ik kwam langs Lewis, maar toen ik vol gas ging had ik hetzelfde probleem weer en verloor ik veel snelheid.”

“Dat is ook helemaal niet erg, want ik was toch wel uitgevallen. Maar als je zulke problemen bij de start hebt, kom je op posities terecht waar er een kans is om van achteren aangereden te worden. Het is gewoon niet normaal dat dit probleem nu al twee wedstrijden achter elkaar optreedt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS