Formule 1

Max Verstappen liet de Mercedessen in de val lopen: "Ik pushte zo hard, dat ze eerder moesten stoppen"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 10 augustus 2020 07:07 • Print artikel

SILVERSTONE - Max Verstappen heeft het tegen alle verwachtingen in geflikt. Op het circuit van Silverstone wist de Nederlander de twee Mercedessen te verslaan tijdens de 70th Anniversary Grand Prix. Deze keer niet met rare dingen of geplofte banden, maar puur op strategie. De gok werd genomen tijdens de kwalificatie om op de harde band te starten en dat pakte goed uit. Daarnaast was het bandenmanagement van de Nederlander weer ontzettend goed. Beide Mercedes-coureurs kregen in de race al snel blaren op hun rubber. Bij Verstappen was daar geen sprake van. In de laatste ronde had Verstappen zelfs nog even tijd voor een grap naar zijn engineer toe.

Max Verstappen

"Ik had dit echt niet verwacht", liet Verstappen weten aan Martin Brundle. De eerste stint ging goed voor ons. De banden voelden goed aan, dus we konden lang doorrijden. Dan moet je altijd even afwachten wat Mercedes doet. Ik had geen problemen met mijn banden, alleen de mediumband deed het niet zo goed."

"Dit is gewoon een geweldige dag voor ons. We hadden de juiste strategie. In de race, toen ik zag dat ik dicht achter de Mercedes-rijders zat, wilde ik blijven pushen. Ik dacht: ik push gewoon zo hard, zodat ze eerder moeten stoppen. En dat pakte erg goed uit. Ik ben echt ontzettend blij met deze overwinning."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS