Formule 1

Max Verstappen noemt vertrek Franz Tost jammer: "Hij heeft me enorm geholpen"

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2023 06:04

Max Verstappen vindt het jammer dat AlphaTauri-teambaas Franz Tost aan het einde van het seizoen vertrekt uit de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen werkte in zijn eerste anderhalf jaar in de F1 bij het toenmalige Toro Rosso samen met de 67-jarige Oostenrijker. Terugkijkend op dit periode zegt Verstappen dat hij veel aan Tost heeft gehad.

Max Verstappen Franz Tost


"Ik heb meer dan een jaar met Franz gewerkt", kijkt Verstappen terug bij het Duitse Motorsport Total. "Aan het begin van een carrière is het belangrijk om iemand als Franz aan je zijde te hebben staan. Hij heeft me enorm veel geholpen en me ondersteund met advies en ervaring. Franz is erg goed in het omgaan met jonge coureurs."

"Als jonge coureurs in de Formule 1 komen, willen ze snel succes behalen", vervolgt Verstappen. "Het is goed om dan soms gerustgesteld te worden. De gesprekken met hem hebben mij enorm veel geholpen. Franz heeft vele talenten ontdekt en bijgedragen aan de ontwikkeling van het hele team. Hij kan terugkijken op een geweldige carrière. Het is jammer dat hij vertrekt, maar ooit, na zo veel jaar in de Formule 1, moet je meer tijd voor je familie vrijmaken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS