Formule 1

Max Verstappen rook bloed: "Er gaat altijd dat stiekeme gevoel zijn dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 augustus 2020 17:11 • Print artikel

Martin Brundle kijkt in zijn column terug op de Britse Grand Prix. De voormalig F1-coureur en Sky Sport F1-reporter zag wederom een dominant Mercedes, dat maar door één coureur bedreigd kan worden. Volgens de Brit rook Max Verstappen dan ook bloed, toen de banden van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kapot gingen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

“Opnieuw was hij de enige rivaal op de radar van Mercedes en reed een erg eenzame race als derde, tot hij bloed rook of mogelijk zelfs een verbrandde band, of een gewonde Mercedes”, aldus Brundle in zijn column voor Sky Sports. “Maar het geluk kwam zijn kant niet op. Mercedes gebruikt verrassend genoeg niet haar enorme leiding om Hamilton een verse set banden te geven voor de laatste ronde, een luxe die ze werd gegeven doordat Red Bull Verstappen een ronde eerder na de pits was gegaan, om de snelste raceronde te laten neerzetten voor een kampioenschapspunt, die hij simpel binnenhaalde.”

“Red Bull zei dat hun banden, gezien de conditie, lek hadden kunnen gaan in de laatste ronde en we gaan nooit weten of ze de race hadden kunnen winnen, gezien de kapotte band van Hamilton in de laatste ronde. Er gaat altijd dat stiekeme gevoel zijn dat ze de hoogste trede van het podium hadden kunnen stelen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS