Formule 1

Max Verstappen verovert sensationele pole in Bahrein: "Onze racepace is normaal nog beter"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 maart 2023 16:35

Max Verstappen reed tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein een bijna perfecte ronde. De tweevoudig wereldkampioen heeft op de 51e verjaardag van vader Jos zijn 21e pole position gescoord. Hij hield teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-coureur Charles Leclerc achter zich.

Max Verstappen

Verstappen gaf bij de microfoon van David Coulthard glimlachend het volgende aan. "Het is een leuk cadeau voor mijn vader. Ik ga ervan uit dat hij ook heeft gekeken!"

De Nederlander had een lastige start van het weekend en kwam moeilijk op stoom. "Het was moeilijk om het ritme te vinden, maar gelukkig hebben we dat in de kwalificatie wel gevonden. Het is mooi voor het hele team dat we een hele sterke auto hebben. Ik heb vertrouwen in morgen."

Verstappen had tijdens de vrije training wat problemen, dus zijn pole position kwam voor hem als een verrassing. "Na de problemen die ik had in de vrije training komt het nu best wel als een verrassing dat ik op pole position sta."

Gedurende de winter zijn er veranderingen aangebracht aan de Formule 1-auto's, zoals aanpassingen aan de vloer en het gebruik van ander Pirelli-rubber. Verstappen is echter niet beïnvloed door deze veranderingen en heeft vertrouwen in de auto van dit jaar. "Ik denk dat we meer weten wat we doen met de auto dan vorig jaar. Iedereen begint met een kickstart en weet beter hoe je met de auto om moet gaan. De nieuwe reglementen zouden de auto's iets langzamer maken, maar dat is niet echt gebeurd. Dat is goed om te zien en gedurende het seizoen gaat we zien dat ieder team stappen maakt."

Verstappen start zondag vanaf pole position en heeft vertrouwen in zijn racesnelheid. "Het is erg positief als we onthouden dat onze racepace normaal nog beter is dan onze kwalificatiesnelheid."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS