Formule 1

Max Verstappen zag overwinning in Hongarije niet aankomen: "Ik had gehoopt op een podium"

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 juli 2022 16:04

Max Verstappen had zich geen betere Grand Prix voor kunnen stellen, de Nederlander won de Grote Prijs van Hongarije nadat hij vanaf de tiende positie vertrok. Na een goede strategie van Red Bull, een belabberde strategie van Ferrari en wat banden problemen bij Mercedes kreeg Verstappen de overwinning bijna in zijn schoot geworpen. Toch moest de Red Bull-coureur er aardig voor knokken.

Max Verstappen

In de laatste run van de kwalificatie op zaterdag ging het helemaal mis voor Verstappen, er was een probleem met zijn krachtbron en hij kan geen competitieve rondetijd neerzetten. Hij ving de race op de Hungaroring aan vanaf de tiende stek en moest beginnen aan een flinke inhaalrace. Hij had een mooie klassering wel verwacht, maar een overwinning dat niet: “Ik had niet verwacht dat ik had kunnen winnen, ik had natuurlijk wel de hoop om bij het podium in de buurt te komen. Het waren moeilijke omstandigheden op de baan, maar we hadden een goede strategie en we gingen steeds op het juiste moment naar binnen voor nieuwe banden. We hadden wat goede outlaps en zelfs met een spin hebben we nog gewonnen.”

Zoals Verstappen al aangaf, maakte hij ook nog een spinnetje mee, toen hij net Charles Leclerc had ingehaald spinde hij na de een-na-laatste bocht. Hij verloor de positie aan Leclerc, maar kon de Ferrari-coureur, die het niet had getroffen op de harde band enkele ronden later weer inhalen.

Naast de spin was het ook billenknijpen toen Verstappen nog vroeg in de wedstrijd over de boordradio vertelde dat er was mis was met de koppeling, de Nederlander geeft tekst en uitleg: “Ik had was last van de versnellingen en de koppeling. We moesten daarom ook wat veranderen en we hebben de koppeling ook wat verbrand. De gevechten op de baan waren leuk en het ging allemaal goed. Het was een bizarre race, maar ik ben ontzettend blij met de overwinning.”

Verstappen doet natuurlijk weer goede zaken in het kampioenschap, de regerend wereldkampioen heeft inmiddels al een voorsprong richting Charles Leclerc opgebouwd van maar liefst 80 punten. Op 28 augustus mag hij weer aan de bak, dan vindt de Grote Prijs van België op het wereld beroemde circuit van Spa-Francorchamps plaats.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS