Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Max Weering wint GT-klasse Supercar Challenge, focus nu weer op Lamborghini Super Trofeo

Uitgegeven door Bart • 29 september 2020 01:31

Assen – Max Weering heeft dit weekend tijdens de Gamma Racing Days huisgehouden in de GT-klasse van de Supercar Challenge. De 20-jarige coureur uit Coevorden reed op het TT Circuit van Assen de snelste tijd in de kwalificatie en won vervolgens beide races. Vorig jaar reed de Lamborghini-coureur het hele seizoen van de Supercar Challenge, dit jaar was het een eenmalig uitstapje en staat de blik verder op de Lamborghini Super Trofeo.

Max Weering Gamma Racing Day 2020 start

Weering genoot van het rijden op het TT Circuit. “Tijdens de eerste training in de regen heb ik het nog rustig aan gedaan om te kijken hoe de auto zich gedroeg, maar vanaf de tweede training was ik de snelste. Cor Euser was mijn grootste concurrent en ik wilde sowieso op de eerste startrij staan. P1 is dan een geweldig resultaat.”

Max Weering

Ook in de races had Weering het meest te duchten van de ervaren Euser. “In de eerste race had ik een aardig gat geslagen, maar wist Cor hard naar me toe te rijden. Gelukkig heb ik hem van me af kunnen houden en vervolgens weer een stukje weg kunnen rijden. In de tweede race was Cor heel scherp bij de start en de full course yellow. Na de pitstops hebben we een fraai gevecht gehad.”

In die tweede race was Weering er niet zo maar voorbij. “Cor is de meest ervaren coureur ter wereld. Het was wachten op een foutje bij hem of dat ik een goede exit kon hebben om een aanval te wagen. Uiteindelijk heb ik slim gebruik gemaakt van twee achterblijvers die ook met elkaar in gevecht waren. Zo kon ik de eerste plaats overnemen. Ik wilde ook echt wat goed maken van vorig jaar. Destijds pakte hij hier in Assen een overwinning van me af en moest ik genoegen nemen met de tweede plaats.”

Lamborghini

Na de Gamma Racing Days kan de blik weer op de Lamborghini Super Trofeo. Weering heeft al races in Misano en de Nürburgring achter de rug. “Ik ben niet ontevreden hoe het tot nu toe gaat. Ik rij in de Pro-klasse en het niveau is erg hoog. Ik kan goed meekomen, al zat er voor mij nog geen podium in. We gaan er alles aan doen om dat dit jaar nog voor elkaar te krijgen. Er komen nog wedstrijden in Barcelona, Spa-Francorchamps en Paul Ricard aan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS