Formule 1

McLaren stuurt Lando Norris boodschap na 'gekwetst' te zijn: "Het is de manier waarop mijn hoofd werkt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2023 07:02

Andrea Stella heeft onthuld dat hij 'gekwetst' was door de overwinning van Oscar Piastri in Qatar en zei tegen Lando Norris dat hij het 'ongemak' moet omarmen omdat het hem zal stimuleren een betere coureur te worden.

McLaren F1


Na twee seizoenen als hoofdcoureur van McLaren, toen hij Daniel Ricciardo vernietigde tijdens de strijd tegen de Aussie, staat Norris dit seizoen onder wat meer druk van zijn nieuwe teamgenoot Piastri.

Norris erkent dat de 21-jarige coureur hem meer onder druk zet dan Ricciardo deed, wat te zien is aan de resultaten van McLaren, waar de teamgenoten back-to-back twee-drie finishes behaalden in Japan en Qatar.

Norris had de leiding op Suzuka, maar het was Piastri die naar voren kwam op het circuit van Lusail, waar hij niet alleen de Sprintrace won, maar ook voor de Brit eindigde in de Grand Prix. Norris onthulde dat het 'pijn deed' dat zijn rookie-teamgenoot zijn eerste Formule 1-overwinning pakte terwijl hij nog steeds op zijn eigen overwinning wacht.

"Ik denk veel meer aan de negatieve dan aan de positieve dingen. Het ligt gewoon aan mij, het is niet alsof het een probleem is. Het is gewoon de manier waarop ik denk, het is de manier waarop mijn hoofd werkt", vertelde hij aan Sky Sports F1. "Ik ben heel blij voor het team, ik ben blij voor Oscar. Hij heeft me verslagen, dus gefeliciteerd. Het is nooit het leukste gevoel. Het doet me pijn."

Stella heeft hem verteld dat het 'ongemak' dat hij voelt hem zal pushen om een betere coureur te worden. "Lando weet zelf dat Oscar een uniek talent is - dit soort talenten zie je niet elke dag in de Formule 1", aldus de McLaren-teambaas. "Hij is een absolute referentie, ook al is hij een rookie, en op sommige momenten weet Lando dat hij de lat heel hoog zal leggen."

"Maar als je een kampioen bent zoals Lando is, moet je dat positief opvatten, want hij geeft je zoveel informatie om te blijven verbeteren. Er is geen kampioen ter wereld in welke sport dan ook die alles wint, of als coureur sneller is in elke bocht, sneller elke ronde en sneller elke sessie."

"Voor mij ziet Lando dit als een beetje ongemak, maar het is het ongemak dat je nodig hebt om op een bepaalde manier de beste te worden. Het is een vloek en een zegen om kampioen te worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS