Formule 1

McLaren zou 'graag' Amerika's 'Max Verstappen' gelijkwaardige F1-test geven

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2024 07:02

McLaren-CEO Zak Brown heeft gezegd dat hij 'heel graag' een F1-test zou willen aanbieden aan de Amerikaanse ster Kyle Larson na zijn verbluffende Indy 500-debuut. Larson maakte afgelopen weekeinde zijn IndyCar-debuut in de prestigieuze Indianapolis 500-race en kreeg veel lof toegezwaaid voor het feit dat hij zijn Arrow McLaren op de tweede startrij zette, zonder enige ervaring met het kampioenschap voordat hij aan het evenement deelnam.

Zak Brown McLaren F1


Het enorme succes van Larson in NASCAR en andere categorieën, van onverharde ovals tot het winnen van de 2015-editie van de 24 uur van Daytona, leidde ertoe dat voormalig Formule 1-coureur en huidige IndyCar-ster Alexander Rossi hem 'op hetzelfde niveau' plaatste als regerend wereldkampioen Max Verstappen voor wat betreft bekwaamheid.

“Ik zou hem graag eens zien rijden in een Formule 1-wagen”, zei Brown tegen de media tijdens de Indy 500. “Ik heb daar met Kyle over gesproken. Dat had ik niet hoeven doen om hem zover te krijgen dat hij voor ons zou rijden op Indy. Maar hij is een geweldig talent. Hij zou het goed doen.”

“Het is duidelijk dat hij een NASCAR-coureur is, altijd is geweest en altijd zal zijn - en je moet realistisch zijn over het groeipad dat je moet volgen om een Formule 1-coureur te worden. Maar wat betreft hem een kans geven in een Formule 1-auto als een beloning… Het is ook goed voor ons merk - en de NASCAR- en Formule 1-fans zouden het cool vinden. Ik zou me er erg goed bij voelen om dat op het juiste moment te doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS