Formule 1

McLaren-coureurs vrij om te racen, maar Seidl kijkt toe: "Het eindigt uiteindelijk in een crash"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 10:33 • Print artikel

SPIELBERG - McLaren-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris zijn vrij om tegen elkaar te racen, maar teambaas Andreas Seidl zegt dat elke botsing tussen het paar gevolgen zal hebben. McLaren heeft de leiding genomen in het competitieve middenveld van de F1, met Norris en Sainz als derde en vijfde in de openingsronde van het seizoen 2020 op de Red Bull Ring.

Andreas Seidl McLaren F1


De twee coureurs genoten in de slotfase van de race van een hevige strijd, toen ze samen met Racing Points Sergio Pérez om positie vochten. Seidl zei dat zijn coureurs vrij zijn om volgens de regels van de overeenkomst van het team en uitgezonderd specifieke omstandigheden die teamorders vereisen.

Maar de McLaren-baas weet ook dat coureurs een vrijbrief geven onvermijdelijk een zekere mate van risico met zich meebrengt. "We staan hen toe om vrij te racen, en als team niet te interfereren zolang er geen duidelijke reden is om van positie te veranderen vanwege verschillende strategieën of vanwege verschillende autoprestaties", zei Seidl tegen Motorsport.com.

"Ik denk dat [het] belangrijk is, vooral aan het begin van het seizoen, want dat zorgt er ook voor dat je het maximale uit beide coureurs haalt. Ik weet dat als je ze vrij laat racen, er geen contact moet zijn, en ik heb veel vertrouwen in deze twee jongens."

"Ik ben niet naïef, het kan gebeuren. Als je naar de afgelopen 30 jaar kijkt en je laat het vrij racen toe, dan eindigt het uiteindelijk in een crash. Ik hoop dat we dat kunnen voorkomen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS