Formule 1

McLaren-engineer reageert op Piastri's negeren instructies tijdens Bakoe-zege

Tom Stallard, race-engineer van Oscar Piastri, geeft toe dat het goed is dat de 'racer' in Piastri zijn instructies in Bakoe negeerde.



Piastri startte als tweede achter Charles Leclerc in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hoewel hij in de openingsronden dicht achter Leclerc zat, beschadigde hij zijn banden en viel hij terug.

Na de pitstops lag Piastri weer dicht achter Leclerc. Stallard zei tegen de media: "Ik wilde hem eraan herinneren wat er in de eerste stint gebeurde, dus ik zei zoiets als 'onthoud dat we in de eerste stint de banden veel beschadigden door aan te vallen, laten we deze keer tactisch zijn'. Maar hij kent me goed genoeg om te weten dat de wetenschapper in mij dat zegt, terwijl de racer zwijgt. Gelukkig ging de racer in Oscar ervoor."

Piastri passeerde Leclerc in ronde twintig en verdedigde vervolgens meesterlijk zijn leidende positie. Stallard gaf toe: "Het was zeker stressvol. Je weet dat de coureur nooit echt ontspannen is, dus je verliest veel mogelijkheden om met hem te praten. We probeerden hem niet te belasten met te veel informatie."

Met zijn tweede overwinning van het seizoen staat Piastri nu 91 punten achter Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel en 32 punten achter teamgenoot Lando Norris.