Formule 1

McLaren is niet blij! Waarom mogen Racing Point en AlphaTauri tokenvrij updaten?

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juli 2020 10:20 • Print artikel

McLaren is niet blij dat sommige teams voor de auto van volgend jaar vrije tokens hebben en een ontwikkeling op hun auto’s kunnen toepassen terwijl McLaren een token moet gebruiken om de motor in de auto te passen. De Formule 1-teams van Racing Point en Alpha Tauri krijgen updates op hun auto’s, omdat zij een jaar oude onderdelen van respectievelijk Mercedes en Red Bull gebruiken. Deze vallen buiten de tokens. McLaren-teambaas Andreas Seidl ziet er de logica niet van in.

McLaren


De versnellingsbak en achterophanging zijn onderdelen waarvoor een token gebruikt moet worden, maar op die regel worden uitzonderingen gemaakt. Als een team nu nog een onderdeel uit 2019 gebruikt en dat wil upgraden naar een equivalent van 2020, dan hoeft daar geen token voor ingezet te worden. De Duitser vindt dat maar niks. "We zijn niet blij met die regel, omdat dat in mijn ogen niet logisch is", aldus de McLaren-teambaas tegenover het Amerikaanse Motorsport. "Vergelijk het met onze situatie. Wij hebben al een behoorlijke tijd een contract dat we gaan wisselen van een Renault-motor naar een Mercedes-krachtbron. We moeten het accepteren dat ieder team dit jaar maar twee tokens heeft en die moeten wij gebruiken voor het inpassen van de motor."

"Andere teams mogen een upgrade van 2019 naar 2020 tokenvrij doorvoeren. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de versnellingsbak of de ophanging. Dat vind ik niet logisch."

Volgens de Duitser zijn de teams over dat gat in de regels nog in gesprek met de FIA. "Dat wordt besproken in de permanente dialoog die we met elkaar voeren. Het mag duidelijk zijn dat er veel werk samen met de FIA gedaan wordt als het gaat om het afstemmen van de nieuwe reglementen voor 2022. Het is belangrijk om de nieuwe regels zo helder mogelijk te formuleren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS